dilluns, 18 d’agost de 2014

Escrit molt interessant dels Bombers Voluntaris de Torà

Perquè mirem cap al futur si no som capaços d'afrontar el present????

Ja fa temps que Catalunya es troba immersa després de molts anys en un procés per decidir, i sobretot definir quin es el seu futur com a nació, això passa per plantejar un nou model de país on tots els agents implicats, avaluïn i sobretot creïn millors estructures de base perquè aquest nou projecte tingui uns fonaments forts, que serveixin perquè hàgim apres dels erros del passat i encarem un futur on tots plegats ens creiem la viabilitat del mateix….

Aquest sentiment és fruit del desig d'un poble a poder decidir quin es el seu futur com a nació, no és com diuen alguns de fora que volen fer creure que això, no és res més, que una solució dels nostres polítics per donar resposta a Catalunya a la crisis actual.

Tant costa d'entendre que la gent ja n'estem farts i volem poder definir com collons volem viure????

És en aquest punt, on la gent que formem part d'aquestes estructures de país, comencem a donar voltes si aquest futur que tots desitgem, tindrà res a veure amb el que ens estan venent la classe política, i si és el que realment es mereix Catalunya com a país, o senzillament és una careta darrera la qual la classe dirigent seguiran fent el que han fet fins ara……

La veritat és que a dia d'avui crec que el pitjor símptoma que poden tenir, és veure que la gent que ha de dirigir aquest procés cap al futur, a dia d'avui no és capaç d'oferir solucions al present…

El millor indicatiu d'una societat avançada es el seu benestar social, la pregunta és.... això com es tradueix a la realitat??

Qualsevol persona crec que relaciona aquest nivell de vida, amb la resposta que li dona el país amb els seus serveis públics, amb la resposta als seus problemes quotidians i a la resposta davant els diferents tipus d'emergències.
A Catalunya els encarregats de garantir aquesta tranquil•litat a tot el país, són els diferents cossos d'emergència, tant de bombers, com de professionals sanitaris, policies, i els molts voluntaris d'agrupacions i associacions repartits arreu de Catalunya que malgrat les retallades cada dia posen el millor de cadascú, perquè Catalunya estigui coberta amb tots aquests àmbits.

Els bombers voluntaris des de fa molts anys formem part d'aquesta estructura encarregada de donar aquest servei, molts no saben ni de la nostra existència, i creieu me...... per ser uns desconeguts a molts de vosaltres, som la meitat del nombre d'efectius del cos de bombers de la Generalitat!!!
Els bombers voluntaris són un referent de societat avançada en qualsevol país del món, esdevenint un indicador mes del nivell de benestar i qualitat de vida que la societat d'aquell país hagi assolit en les seves demandes, i per tant com a responsable de les mateixes, és l'estat de torn l'encarregat de vetllar perquè aquest diferents cossos, que són els responsables de donar resposta a totes a aquestes demandes, disposin de les millors condicions tant de seguretat, com de material, com organitzatives, per dur a terme de la millor manera les seves activitats.

En la majoria de països aquesta premissa la tenen molt clara, fan esforços i busquen millores contínuament, perquè les diferents estructures que conformen aquests cossos d'emergència, cada dia estiguin en les millors condicions per donar aquesta resposta en vers la societat, per això és molt important tenir clar el model que ha de definir quina és la feina d'aquest diferents cossos en un país, perquè puguin donar la millor resposta en cadascun dels seus àmbits d'actuació, i en aquest cas us puc dir que a Catalunya en aquest moment no esta gens clar…..

En aquest aspecte dir-vos que els BV de Catalunya ens trobem en aquest moment amb una total desprotecció i falta de suport per part dels nostres responsables polítics i comandaments, que obvien l'actual estat d'abandonament en què han deixat al nostre col•lectiu en tot els seus àmbits els darrers anys, la total falta de diàleg per buscar solucions a tots els problemes, fa que la situació actual estigui portant al cos a una situació de col•lapse estructural, que de no solucionar se està deixant a una part important del nostre territori sense la cobertura que es mereix en cas d'una emergència.

A molts de nosaltres sens fa difícil d'entendre escoltant als nostres polítics, com poden tenir els pebrots de parlar de les estructures d'un futur país, quan les actuals, que són les que estan donant resposta en aquests moments cauen a trossos!!

SENYORS POLÍTICS (TANT ELS QUE ESTEU AL GOVERN, COM ELS QUE US HO MIREU ASSEGUTS), DEIXEU DE NEGAR LES EVIDENCIES, DEIXEU DE BUSCAR EXCUSES A LES VOSTRES INCAPACITATS COM A POLÍTICS I COMENCEU A TREBALLAR D'UNA VEGADA!!